הכנס השנתי של האיגוד 8-5 יולי 2021, מלון מלכת שבא אילת
ניתן לשלוח המלצות למרצים או רעיונות לפעילויות בכנס – ישירות ליו"ר האיגוד דורון מילברג או אל יוספה.
ההשתתפות בכנס מותנית בתשלום דמי חבר לאיגוד לשנת 2021
ניתן לשלוח המלצות למרצים או רעיונות לפעילויות בכנס – ישירות ליו"ר האיגוד דורון מילברג או אל יוספה.
ההשתתפות בכנס מותנית בתשלום דמי חבר לאיגוד לשנת 2021
הלשכה לשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה השבוע ב- 15/12/2020 עדכון למדד החברתי כלכלי. כידוע, המדד מסווג את כל הרשויות המקומיות בישראל לפי עשירונים של איתנות כלכלית-חברתית מ-1 (הנמוך ביותר) ועד 10 (הגבוה ביותר) ומשמש את משרדי הממשלה ואת גופי הסמך הממשלתיים להקצאות דיפרנציאליות של תקציבים ותמיכות.
המדד החברתי-כלכלי נשען על מודל בו מוצבים 14 משתנים המתייחסים לתושבי הרשות (ולא לרשות המקומית כגוף מוניציפלי כלכלי) מהתחומים: הרכב דמוגרפי, השכלה וחינוך, רמת חיים תעסוקה וגמלאות. המשתנים מוכנסים למודל (שטרם פורסם ע"י הלמ"ס) ובאמצעותו ממוינות הרשויות השונות ל- 10 קבוצות סטטיסטיות דומות. העיבוד הנוכחי מתבסס על נתוני האוכלוסין 2017. העיבוד הקודם בוצע על נתוני 2015.
עפ"י תוצאת ההרצה הפעם, מתוך 255 רשויות מקומיות (2017) ב- 68 (!) חלו שינויים בשיוך באשכול החברתי כלכלי: 56 רשויות עלו ב"ציון" אחד לעומת זאת 11 רשויות ירדו בציון אחד. רשות אחת (חריש עלתה בני "ציונים" מ-3 ל-5)
בין השינויים הבולטים בערים: ירושלים עלתה מאשכול 2 לאשכול 3. הוד השרון, גבעתיים, נס ציונה וקיריית אונו עלו מאשכול 8 ל- 9. לעומת זאת אור יהודה, קירייצ עקרון ושלומי ירדו מאשכול 6 לאשכול 5 .
חשוב להדגיש שהשינויים הנ"ל מבטאים את תמונת הצב בשנת 2017 ונראה שמתוקים לחלוטין מהמציאות הקיימת בישראל היום על רקע משבר הקורונה. כל או כך, ברור שטבלת המדדים החדשה תשפיע מאוד על הקצאות התקציב השונות שמבצעת המדינה באמצעות משרדי הממשלה השונים וכן גופי הסמך, לרשויות המקומיות. שיעור ההשתתפות העצמי (מאצ'ינג) שיידרש כעת ברשויות שציונם עלה, – יגדל.
מצ"ב קישור לפרסום המלא של למ"ס המפרט את כלל השינויים ובכלל זה את השינוי במיקום של כל רשות לעומת מיקומה בפרסום הקודם שהתבסס כזכור על נתוני 2013
משרד הפנים פרסם לאחרונה (10/8/2020) את הרשימה המעודכנת של הרשויות המוגדרות על ידו "יציבות". הרשימה כוללת 48 רשויות ונבנתה מעיבוד הדוחות הכספיים המבוקרים של שנת 2018.
נציין כי הגדרת רשות מקומית כ"יציבה" מקנה לה זכאות להקלות שונות מול משרד הפנים בעת אישור התקציב. עוד נציין כי רשות שמוגדרת "איתנה" היא בהגדרה גם "יציבה".
בישראל כיום 29 רשויות מקומיות איתנות. למסמך המלא של משרד הפנים ובו רשימת הרשויות היציבות, האיתנות, התבחינים להכללה בהגדרה "יציבות", ההקלות המוקנות מתוקף ההגדרה ועוד. ראו המסמך שבקישור זה.
משרד הבריאות השיק מערכת של לוחות בקרה המציגים באופן שוטף את התפתחות תחלואת נגיף קורונה בישראל. המערכת מתעדכנת מידי יום ומציגה בין השאר את התפתחות מספר החולים בחתך יישוב/בית חולים/מגדר/גיל ועוד.
לצפייה במערכת לחצו כאן
בשנים כתיקונן, מוביל האיגוד ליווי מקצועי והעשרה מקצועית לחברים, לרבות ההשתלמות השנתית, מנכ"ל מארח, ליווי מנטורים, הכשרה מחייבת ועוד.
השנה, בשל נגיף הקורונה, חלק ניכר מהפעילויות לא ניתנות לביצוע ועל כן יזם האיגוד, בהובלת דפנה כהן קירו, מנכ"לית עיריית נס ציונה וחברת הנהלה, סדרה של מפגשים מקצועיים ייחודיים בתחומים שונים באמצעות מערכת זום.
המפגש הראשון בנושא "היבטים בניהול המשאב האנושי ברשויות המקומיות" עם עו"ד חן סומך התקיים ביום 16/7/2020 , נמשך כשעה וחצי ועסק בנושאים הבאים:
הנה צילום מסך מהמפגש:
במכתב שהופץ היום (9/7/2020) אל שר האוצר ישראל כץ ואל שר הרווחה איציק שמולי, החתום על ידי יו"ר האיגוד דורון מילברג והנהלת האיגוד, מביע האיגוד תמיכה בשביתת העובדים הסוציאליים המוחים על שכרם הנמוך ועל הצורך לשפר את מוגנותם עקב האלימות הרבה המופגנת כלפיהם.
העובדים הסוציאליים, כך במכתב, מהווים את קרש ההצלה של הרשות המקומית, נמצאים בחזית המערכה, כורעים תחת עומס שנובע מפניות רבות וממחסור בכ"א, בשעות לא שגרתיות, מתמודדים עם מקרים מאתגרים ועושים זאת מתוך מסירות רבה ואהבה למקצוע. במיוחד בשעה קשה זו של משבר בריאותי וכלכלי חמור יש להביא באופן מיידי לסיומו של המשבר מול העובדים הסוציאליים.
לנוסח המלא של המכתב יש ללחוץ כאן